fbpx

Πώς να επιλέξετε νέα έπιπλα υπνοδωματίου

Πώς να επιλέξετε νέα έπιπλα υπνοδωματίου

Το να γεμίζεις το δωμάτιό σου με νέα αντικείμενα και να κάνεις μια δραματική αλλαγή μπορεί να είναι αναζωογονητικό. Ο φόβος σέρνεται όταν αρχίζετε να σκέφτεστε το τίμημα και το κόστος να κάνετε ένα λάθος. Ευτυχώς, η επιλογή των σωστών επίπλων για τις ανάγκες σας είναι πολύ πιο εύκολη εάν κάνετε μερικές ερωτήσεις πριν πάτε στον εκθεσιακό χώρο ή πατώντας “αγορά τώρα” στο ηλεκτρονικό σας καλάθι αγορών. Ρίξτε μια ματιά σε οκτώ σκέψεις που πρέπει να κάνετε προτού προχωρήσετε σε μια επένδυση σε νέα έπιπλα κρεβατοκάμαρας.

Για ποιον είναι το δωμάτιο;
Αγοράζετε νέα έπιπλα για το δικό σας κύριο υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο ή ένα εφηβικό υπνοδωμάτιο ; Σκεφτείτε την προσωπικότητα του κατόχου του δωματίου. Αντικατοπτρίστε τον κάτοχο του δωματίου στις επιλογές χρώματος, σχεδίου και επίπλων. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός διακοσμητικού στιλ.

Έχετε καθορίσει ένα στυλ διακόσμησης;
Όσον αφορά το στυλ διακόσμησης , το σύγχρονο και το παραδοσιακό είναι δύο από τις κύριες κατηγορίες σχεδιασμού. Καθένα έχει διάφορα παρακλάδια.

Εάν είστε οπαδός όλων των σύγχρονων πραγμάτων, ετοιμαστείτε για την ανανέωση των επίπλων του υπνοδωματίου σας τουλάχιστον κάθε δεκαετία. Το σύγχρονο είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη τάση που αλλάζει με το ύφος των καιρών. Ονομάζεται επίσης μοντέρνο, αυτό το στυλ μπορεί να διαμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου, αλλά έχει κάποια κοινά στοιχεία που παραμένουν σταθερά – είναι συνήθως χωρίς ακαταστασία, αρθρωτό και κομψό.

Το παραδοσιακό στυλ είναι μια πιο κλασική εμφάνιση. Αυτή η εμφάνιση μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία από γαλλική επαρχιακή floral ταπετσαρία έως κρεβάτι με ουρανό με καμπύλες θέσεις, φινιρίσματα και κάποια διακόσμηση.

Εάν δεν θέλετε να κολλήσετε τον εαυτό σας σε μια μόνο κατηγορία, μπορείτε να σχεδιάσετε με μια μεταβατική νοοτροπία , επιλέγοντας στυλ που βρίσκονται κάπου μεταξύ παραδοσιακού και σύγχρονου.

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;
Επειδή τα έπιπλα είναι ένα μεγάλο κόστος, περιηγηθείτε στους εκθεσιακούς χώρους ή στο διαδίκτυο για να μάθετε τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Εάν τα όνειρά σας είναι μεγάλα, αλλά ο τραπεζικός σας λογαριασμός δεν είναι, έχετε πολλές επιλογές:

  • Αγορά τμηματική: Αγοράστε μόνο ένα νέο έπιπλο τώρα και περιμένετε μέχρι να μπορείτε να αγοράσετε τα υπόλοιπα. Ξεκινήστε με το πιο σημαντικό, σε αυτήν την περίπτωση, το κρεβάτι.
  • Χρησιμοποιήστε το: Αγοράστε μεταχειρισμένα έπιπλα .
  • Σκεφτείτε οικονομικά: Πηγαίνετε για έπιπλα χαμηλότερης ποιότητας (και επομένως σε χαμηλότερες τιμές) εάν προορίζεται για υπνοδωμάτιο επισκεπτών ή παιδικό δωμάτιο. Για παράδειγμα, καταστήματα όπως η Ikea και η Target τείνουν να χρησιμοποιούν μοριοσανίδες αντί για μασίφ ξύλο για τα πιο φθηνά έπιπλα. Για το δωμάτιο ενός παιδιού που μπορεί να χρειαστεί να διακοσμήσει πάλι όταν ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί φτάσει στη σχολική ηλικία, μοριοσανίδες ή συμπιεσμένο ξύλο είναι απολύτως λογικό για τα έπιπλα παιδικών σταθμών.

Τι γίνεται με την ποιότητα;
Αξίζει να ξοδέψετε περισσότερα για υψηλής ποιότητας έπιπλα για το κυρίως υπνοδωμάτιο. Η κρεβατοκάμαρα είναι εκεί όπου θα είστε η πλειοψηφία του χρόνου σας και υπάρχει μεγάλη αξία για να απολαύσετε ένα στρώμα καλής ποιότητας . Περιποιηθείτε το σώμα σας με τη σωστή υποστήριξη και πάρτε τον ξεκούραστο ύπνο που χρειάζεστε.

Πόσο μεγάλο είναι το δωμάτιο;
Η αναλογία δωματίου προς έπιπλα είναι ζωτικής σημασίας για ένα καλά διακοσμημένο δωμάτιο. Το μέγεθος των επίπλων πρέπει να είναι ισορροπημένο με το μέγεθος του χώρου.

Επίσης, όταν βρίσκεστε στον εκθεσιακό χώρο, μπορεί να κοιτάξετε ένα έπιπλο και να το οραματιστείτε στο δωμάτιό σας, αλλά παραμένετε να σκεφτείτε αν μπορεί να φτάσει στο σπίτι. Ελέγξτε τις διαστάσεις του ανοίγματος για την πόρτα ή τυχόν σφιχτές γωνίες που οδηγούν στο δωμάτιο. Δεν θέλετε να παραγγείλετε ένα έπιπλο με μη επιστρέψιμη τιμή και, στη συνέχεια, να μάθετε την ημέρα παράδοσης ότι το αντικείμενο δεν μπορεί να μπει μέσα.

Τι χρειάζεσαι;
Ίσως να αντικαταστήσετε όλα τα παλιά έπιπλα του υπνοδωματίου σας, ξεκινώντας από το μηδέν στο πρώτο σας διαμέρισμα, ή απλώς αγοράζοντας μερικά καινούργια κομμάτια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, έχετε ένα σχέδιο και ξέρετε από την αρχή τι πραγματικά χρειάζεστε.

Εάν μοιράζεστε το κρεβάτι σας με έναν σύντροφο , ίσως και οι δύο θέλετε ένα κομοδίνο. Εναλλακτικά, εάν εσείς ή ο σύντροφός σας είστε εξαιρετικά ψηλοί, επιλέξτε ένα κρεβάτι ανοικτό στην άκρη, ώστε τα δάχτυλα των ποδιών να μην είναι περιορισμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λάβετε επίσης υπόψη τον τρόπο ζωής σας. Ίσως η ιδέα σας για το τέλειο πρωί της Κυριακής είναι ολόκληρη η οικογένεια που συσσωρεύεται στο κρεβάτι σας. Ή, τα παιδιά σας κοιμούνται στο κρεβάτι σας κάθε βράδυ; Τι γίνεται με τα οικογενειακά κατοικίδια; Εξετάστε ένα μέγεθος κρεβατιού που είναι αρκετά ευρύχωρο για εσάς και όλους εκείνους που έρχονται τακτικά σε αυτό.

Θέλετε ένα ομοιόμορφο σετ;
Ενώ είναι ασφαλώς ασφαλές να αγοράσετε ένα πλήρες, ταιριαστό σετ επίπλων υπνοδωματίου , δεν απαιτείται, και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι καν η καλύτερη επιλογή. Σε ένα παραδοσιακό ή τυπικό δωμάτιο, ένα ταιριασμένο σετ φαίνεται υπέροχο, αλλά σε πιο απλό στυλ, η υπερβολική αντιστοιχία μπορεί να είναι καταπληκτική ή βαρετή. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε μια ποικιλία κομματιών που συμπληρώνουν αλλά δεν ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους.

Είναι κοινόχρηστο το δωμάτιο;
Εάν δύο άτομα μοιράζονται το δωμάτιο, είτε πρόκειται για δύο αδέλφια είτε για ένα παντρεμένο ζευγάρι, σκεφτείτε πώς μπορούν να μοιραστούν αντικείμενα στο δωμάτιο. Μπορούν τα αδέλφια να μοιραστούν κουκέτα; Τι γίνεται με ένα γραφείο ή ένα κουτί παιχνιδιών; Κοιτάξτε τις διαστάσεις του δωματίου και αναφέρετε όλες τις δυνατότητες διαμόρφωσης δωματίου.